Snijbietpakketjes

Snijbiet is toch wel een vergeten groente te noemen. Toch komt deze makkelijke groente steeds meer uit de vergetelheid. Gelukkig maar. Het is namelijk niet zo’n ‘saaie’ groente als het lijkt. Snijbiet is er in diverse kleuren en kan niet alleen qua smaak een feestje op het bord zijn maar ook qua zicht. Groen, rood, geel, allemaal even lekker. Het is een gezonde en makkelijk te bereiden groente en past helemaal in een vega en/of vegan eetpatroon.

Dit haal je in huis voor 6 pakketjes:

  • Een kopje linzen
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rozijnen
  • 1 tl ras el hanout
  • Paar takjes peterselie
  • 1 el pompoenpitten
  • 6 snijbietbladeren

Zo maak je het klaar:

  1. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Snijd de ui fijn en de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak even mee.
  3. Voeg de rozijnen en ras el hanout toe en laat alles warm worden.
  4. Hak de peterselie fijn. Voeg de gare linzen, peterselie en pompoenpitten toe aan het ui en tomatenmengsel.
  5. Was het snijbietblad en dep het droog. Heb je kleine(re) snijbietbladeren, gebruik dan meer bladeren en maak meer pakketjes.
  6. Leg de bladeren op het aanrecht. Verdeel het linzenmengsel over de bladeren. Vouw de snijbietbladeren dicht en bind ze vast met een slagerstouwtje (rolladetouw).
  7. Zet een stoominzetje in een pan met water en breng het water aan de kook. Stoom de snijbietpakketjes 5 minuten en serveer ze direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *