Ingrediënten:
- 1 bakje heel jong blad van zevenblad (150g)
- 1 courgette
- 1 EL roomboter
- 1 TL Ras-el-hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
- Keltisch zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereiding:
- Smelt de roomboter met de Ras-el-hanout.
- Voeg de courgette in blokjes toe en smoor deze 5 minuten.
- Voeg goed gewassen zevenblad toe, roer goed en vul deze met water op tot alles bedekt is.
- Laat het geheel 5 minuten op laag vuur sudderen.
- Pureer het geheel en breng met zeezout en peper op smaak. Eventueel kun je naar wens room toevoegen. Versier met wat bloemen van zevenblad.
Variaties
– Voeg naar smaak en eigen kookvoorkeur ui, knoflook, bleekselderij en een bouillon (in plaats van Ras el hanout) toe.
– De soep is ook lekker met half zevenblad/half brandnetel of alleen brandnetel. Eet smakelijk en ga wild!
Meer inspiratie en tips voor koken met wilde kruiden vind je in het boekje de ‘Wilde Kruidenkeuken‘.
Foto’s: Tanja Hilgers