Deze curry at Milou van der Will in London, in een hotel notabene. Ze vond het zo smakelijk dat ze het recept opgenomen heeft in ‘Vegan Comfort’. Een kookboek vol verrassingen. Deze curry is in ongeveer 15 minuten klaar. Makkelijk, voedzaam en nog snel ook.
Voor 2 personen heb je nodig:
- 1 el olie
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 portie gefrituurde tofu*
- 2 Shanghai paksoi of 1 grote, bladeren geplukt en schoongemaakt
- 4 el gele currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 1 el limoensap
- handje verse koriander
- 2 el pinda’s, grofgehakt
- 1 rode peper, in ringetjes
- Basmatirijst, om erbij te serveren
*Snijd om te frituren een blok (325 gram) tofu in blokjes. Bestrooi de blokjes met maïzena en zout. Goed husselen. En bak ze in een flinke laag olie lichtbruin en knapperig.
Zo maak je het klaar:
- Verhit de olie in een wok en fruit hierin de rode ui met een snuf zout aan. Voeg de gefrituurde tofu toe aan de wok en daarna gelijk de paksoi. Schep even door en doe nu de currypasta in de pan. Roer goed en schenk de kokosmelk erbij. Knijp het limoensap erbij en haal van het vuur.
- Serveer direct en garneer met de koriander, pinda’s en rode peper.
- Eet er de basmatitrijst bij.