Snelle kerrie soep

Snel een lekker kerriesoepje op tafel? 

Dit heb je nodig:

  • 200 gram gekookte rijst
  • 2 Zeeuwse uien, gesnipperd
  • 1 liter water
  • 20 gram bladselderij, fijngesneden
  • 15 gram kerriepoeder
  • 3 gram paprikapoeder
  • 200 ml slagroom
  • 2 blokjes kippenbouillon

Zo maak je het klaar:

  1. Fruit de ui in een grote pan met een beetje olie. Voeg de kerrie en het paprikapoeder toe en bak deze 1 minuutje mee.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten (hou nog een beetje room achter voor de garnering) en breng aan de kook.
  3. Laat 2 minuten doorkoken en haal de pan van de warmtebron af. Maak de soep met een staafmixer glad. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Garneer eventueel met een beetje room en eventueel bieslook. Of voeg een paar zoute pinda’s toe.

Nog meer ‘Zeeuwse’ recepten maken? Koop dan vooral ‘Leuk Zeeuws Koken’.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *