Slofjes met banketbakkersroom en vers fruit

Heel Holland Bakt. Een veel bekeken programma met ontzettend veel lekkere recepten. De kracht van het programma? Thuis- of hobby bakkers (en natuurlijk Andrè, Robèrt en Janny). Van (heel) makkelijk tot toch wel moeilijk komt voorbij. Onderstaande is een van de onderdelen van de high tea die 1 van de finalisten van 2019/2020, Jeanette Hendrikx, gemaakt heeft in de halve finale.

Dit heb je nodig voor 12 stuks:
  • 250 gram patentbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 180 gram roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • rasp van een halve citroen
  • 0,25 theelepel zout
  • 250 gram volle melk
  • 11 gram maïzena
  • 13 gram custard poeder
  • 1 eidooier
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 0,50 vanillestokje
  • snufje zout
  • 25 gram amandelspijs
  • 100 milliliter slagroom
  • 1 gelatine blaadje
  • 150 gram verse aardbeien
  • 150 gram verse frambozen
  • 50 gram verse blauwe bessen
  • 1 eetlepel poedersuiker
Zo ga je het maken:
Deeg:
  • Kneed het bloem, bakpoeder, boter, suiker, basterdsuiker, eidooier, citroenrasp en zout tot een samenhangend deeg.
  • Rol een beetje plat en verpak in folie. Leg koud.
Roomvulling:
  • Snijd het vanillestokje over de lengte door en schraap het merg eruit.
  • Breng de melk met 50 gram suiker en het vanillestokje en -merg aan de kook.
  • Meng de overige melk met de custardpoeder, maïzena, eidooier en zout tot een papje.
  • Verwijder het vanillestokje uit de melk.
  • Giet de hete melk bij het papje. Roer goed door.
  • Giet alles terug in de pan en laat even koken tot het begint te binden.
  • Giet in een platte schaal, bedek met folie en laat afkoelen.
  • Roer de spijs los met een beetje water.
  • Meng de spijs met een klein gedeelte van de banketbakkersroom.
  • Doe in een spuitzak.
  • Vet de muffinvorm van 12 stuks (opnieuw) in.
  • Bestuif het werkblad met bloem, kneed het deeg kort door en rol uit tot ongeveer 5 millimeter dikte.
  • Steek 12 cirkels van ø 8 centimeter uit het deeg.
  • Doe de deegjes in de muffinvorm en druk netjes aan.
  • Spuit in midden van ieder deegrondje een toefje van de banketroom met spijs. Laat de randen vrij.
  • Bak op 175 graden in 14 tot 18 minuten gaar.
  • Laat even afkoelen in de vorm en vervolgens verder op een taartrooster.
Opmaak:
  • Klop de resterende banketbakkersroom even goed door.
  • Klop de slagroom met 10 gram suiker lobbig.
  • Smelt de uitgeknepen gelatine.
  • Roer door de slagroom.
  • Meng de slagroom door de banketbakkersroom.
  • Doe in een spuitzak en laat even opstijven in de koelkast.
  • Spuit een mooie dot room in ieder slofje.
  • Maak het fruit schoon en garneer de slofjes ermee.
  • Garneer met de poedersneeuw.

Je kan natuurlijk ook ander vers fruit gebruiken ;).

Meer weten van Jeanette? Ze is te volgen op FaceBook en Instagram.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *