Beetje lui? Maar toch een lekker ontbijt of brunch met elkaar? Ga dan voor deze vegan scones. Het recept is afkomstig uit V’GAN Magazine.
Wat heb je nodig:
Scones:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 40 gram kokosbloesemsuiker
- snufje zout
- 40 gram plantaardige margarine in blokjes
- 120 ml plantaardige melk
- 50 gr rozijnen
Topping:
- vruchtenjam
- opgeklopte (vegan) slagroom
Zo maak je ze klaar:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenrooster met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten, behalve de rozijnen, in de keukenmachine en mix tot een stevig deeg.
- Schep het deeg in een grote kom en kneed de rozijnen erdoor.
- Vorm met je handen 6 scones (ongeveer zo groot als golfballetjes) en leg ze op het met bakpapier beklede bakrooster.
- Bak de scones 10 minuten in de oven en serveer met de vruchtenjam en slagroom.