Met warm weer heb je niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Wat is er dan makkelijker en lekkerder dan een frisse witlof salade.
Ingrediënten voor de salade:
- 4 stronkjes witlof
- Wat citroensap
- 3 a 4 vijgen (vers is het lekkerst, anders soft of gedroogd)
- 2 kiwi’s of halve grapefruit**
- 1 avocado
*Niet voor ieders spijsvertering is de combinatie met fruit een fijne combinatie. Laat het dan uiteraard weg!
Ingrediënten voor de dressing:
- 200 ml rauwmelkse kefir hangop (zelf maken of anders te koop van het merk Rauw Power)
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel milde mosterd
- 1 dessertlepel biologische (manuka) honing
- 1 eetlepel walnootolie
- 1 eetlepel lijnzaad-, hennep- of koolzaadolie
- or de garnering:
- 2-3 eetlepels geroosterde boekweit (Kasha) of geroosterde pitten
Bereiding:
- Buitenste bladeren van de witlof verwijderen en de witlof fijnsnijden.
- Direct besprenkelen met de citroensap.
- De avocado en kiwi schillen en fijnsnijden en ook de vijgen in stukjes snijden.
- Meng deze door de salade.
- De dressing maken, even proeven en vlak voor het opdienen door de salade doen.
- Garneer de salade met de brocco sprouts en de rucola.
Bron: www.rinekedijkinga.nl