Zomer! Het seizoen om helemaal los te gaan met allerlei (frisse) salade’s. Voor iedereen is wel een lekkere en mooie variant te bedenken.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 200 gram bacon
- 100 gram postelein of waterkers
- 40 gram amandelen
- 40 gram pecannoten
- 40 gram hazelnoten
- 40 gram frambozen
- 40 gram aalbessen
- 40 gram rozijnen
- 40 gram droge geitenkaas
Voor de vinaigrette:
- 6 eetlepels hazelnootolie
- 3 eetlepels frambozenazijn
- zout en peper
Zo maak je het klaar:
- Bak de bacon in een grote droge koekenpan knapperig.
- Was en droog de postelein of waterkers.
- Verhit een droge koekenpan op hoog vuur en rooster de noten enkele minuten.
- Klop voor de vinaigrette de hazelnootolie met de frambozenazijn en wat zout en peper tot een homogene saus.
- Meng alle salade-ingrediënten, behalve de kaas. Schep de vinaigrette erdoor en verbrokkel de kaas over de salade.
Eet smakelijk.
Dit (H)eerlijke recept komt uit het magazine “De tuin op tafel” en is samengesteld door Sophie Dupuis-Gaulier en staat in haar boek “Maaltijdsalade’s”