Saganaki

Als je wel eens in Griekenland bent geweest ken je dit (voor)gerecht zeker wel, Saganaki. Het is een kaasgerecht meestal met fetakaas als basis en zonder vlees. Dus prima geschikt voor vegetariërs.

Wat heb je nodig:

  • 400 gram fetakaas
  • ongeveer 20 kerstomaatjes
  • 15 kappertjes
  • 10 groene of zwarte olijven
  • 1 1/2 eetlepel olijfolie
  • Chilivlokken, naar smaak
  • Een paar takjes verse oregano, of 1 theelepel gedroogd

Zo ga je het klaarmaken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Verkruimel de fetakaas in een ondiepe ovenschaal
  3. Halveer de tomaten als wat groter zijn, of laat ze heel als ze klein zijn
  4. Voeg de tomaten, kappertjes en olijven toe aan de feta
  5. Besprenkel met de olie en voeg ook de kruiden toe.
  6. Bak het in de oven in ongeveer 15 minuten

Lekker om met geroosterd brood te serveren.

Dit recept is afkomstig uit het (moes)tuinmagazine “De tuin op tafel”

Los te koop of neem een abonnement. Op dit moment is er een actie: bij een abonnement krijg je het boek “De tuin op tafel” van Angelo Dorny GRATIS!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *