Saffraanperen

Julius Jaspers is vooral bekend om zijn barbecue- en vleesgerechten. Inmiddels richt Jaspers zich meer op het gebruik van groente en fruit in de keuken. Dit bijgerecht komt uit de stoofbijbel en smaak ook heerlijk als dessert met (vers gemaakt) vanille-ijs of kaneel ijs. Met een flinke versgebakken pannenkoek…denk om je vingers ;).

Voor de heerlijke peren heb je nodig:

  • 6 peren (bv Doyenné du Comice)
  • 1 liter appelsap (bv van de Appelaere of van de lokale fruitboer)
  • 100 gram suiker
  • 12 draadjes saffraan
  • 6 kardemompeulen, gekneusd
  • 60 gram geschaafde amandelen
  • 200 gram crème fraîche

Zo maak je het klaar:

  1. Snijd de peren in de lengte doormidden en verwijder met een scherp mesje het halve klokhuis.
  2. Breng de appelsap, suiker, saffraan en kardemom tegen de kook aan.
  3. Leg de peren in het warme vocht, zorg dat ze helemaal onderstaan en stoof ze in een goed half uur gaar.
  4. Haal de peren uit het kookvocht, verwijder de kardemom en kook het vocht in tot siroop.
  5. Overgiet de peren met de siroop, bestrooi met de amandelen en serveer direct met de crème fraîche.
stoofbijbel

Steun jij ook de echte boekhandel? 

Klik op de afbeelding om dit (of een ander kook) boek te bestellen bij Manda Heddema (bekend van het boekenpanel van DWDD)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *