Een luxe bijgerecht of superlekker bij/als een dessert. Dit recept komt uit de ‘Stoofbijbel’ van Julius Jaspers.
Dit heb je nodig:
- 6 peren (Doyenné du Comice), geschild
- 1 liter appelsap
- 100 gram suiker
- 12 draadjes saffraan
- 6 kardemompeulen, gekneusd
- 60 gram geschaafde amandelen, getoast
- 200 gram crème fraîche
Zo maak je het klaar:
- Snijd de peren in de lengte doormidden en verwijder met een scherp mesje het halve klokhuis.
- Breng de appelsap, suiker, saffraan en kardemom tegen de kook aan.
- Leg de peren in het warme vocht, zorg dat ze helemaal onderstaan en stoof ze in een halfuur gaar.
- Haal de peren uit het kookvocht, verwijder de kardemom en kook het vocht in tot een siroop.
- Overgiet de peren met de siroop, bestrooi met de amandelen en serveer direct met de crème fraîche.