Dit romige recept is afkomstig uit het nieuwste boek van Ramon Beuk. ‘Wayooh!’het eerste zelfhulpboek voor de keuken. Een boek dat je niet in de kast moet zetten maar volle bak in je keuken mag gebruiken.
Dit heb je nodig:
- 1 ui
- teen knoflook
- 3 el sojaolie
- 6-8 gekookte aardappelen
- 4 kabeljauwfilets
- 100 ml witte wijn
- 200 ml slagroom
- 300 gram spinazie
Zo maak je het klaar:
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de sojaolie in een pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de aardappelen en de kabeljauw in gelijke stukken. Voeg toe aan de ui en knoflook en bak circa 4 minuten mee, zonder te kleuren. Zet het vuur hoog en blus af met de witte wijn. Laat kort inkoken tot 1/3. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Laat de slagroom inkoken tot de helft en voeg de spinazie toe. Meng de spinazie erdoor, totdat deze geslonken is. Serveer direct.
Vegatip: vervang de kabeljauw voor kaasburgers. Bak de kaasburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kaasburgers in stukken en serveer bij de romige aardappelen en spinazie.