Foto: Puur Tafelen, origineel uit het boek van Joeri Veul.

Romige linzenpap met kokos en gebakken 5-spice banaan

Joeri Veul: “in de supermarkten word je overspoeld met eiwitshakes, eiwitrepen, kant-en-klare proteïnehavermout en pannenkoeken met toegevoegd eiwit. Het lijkt wel of we massaal aan een eiwittekort lijden. Maar geen paniek. De meeste peulvruchten zijn van nature eiwitrijk! Met linzen in de kopgroep. Zo geef je met deze pap van rode linzen je dag al met 15 gram eiwit een super kickstart. En had ik al gezegd dat het ook gewoon lekker is?” Onderstaande recept komt uit “Heilig Boontje” een superkookboek helemaal in het teken van peulvruchten. Samengesteld door Joeri Veul.

 

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 125 gram rode linzen
  • 250 gram kokosmelk (light), plus wat extra om erbij te serveren
  • 2 ½ tl donkere basterdsuiker
  • ½ tl kardemompoeder
  • 1 kleine banaan
  • ¼ tl 5-spice
  • ½ el neutrale plantaardige olie
  • klein handje geroosterde ongezouten pecannoten, grofgehakt

Zo maak je het klaar:

  1. Spoel de linzen af tot het water helder kleurt en laat ze uitlekken.
  2. Breng de linzen met de kokosmelk, 2 theelepels van de basterdsuiker, kardemompoeder, 75 ml water en een mespunt zout in een pannetje aan de kook. Zet het vuur laag en laat 18-20 minuten koken tot de linzen zijn ingekookt tot een romige pap; roer regelmatig, daar wordt de pap extra romig van. Voeg als de linzen droog lijken te koken of als je liever een dunne pap hebt extra water of kokosmelk toe.
  3. Pel de banaan en halveer in de lengte. Meng ½ theelepel basterdsuiker met de 5-spice en wrijf het mengsel over de snijvlakken van de banaanhelften.
  4. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de banaanhelften op de snijvlakken ca. 2 minuten tot de onderkant gekaramelliseerd is.
  5. Verdeel de pap over twee kommetjes en schenk er eventueel extra kokosmelk over. Leg de banaanhelften bovenop en garneer met de pecannoten.

 

Meer weten of dit boek en/of bestellen?

Klik op de afbeelding.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *