Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram asperges
- 2 sjalotjes
- 1 aardappel
- 2 groentebouillonblokjes
- tijm
- kookroom
- boter
- zout & peper
Bereiding:
- Snijd de taaie onderkanten van de asperges en schil ze met een dunschiller. Breng de schillen met 1,5 liter water en de groentebouillonblokjes aan de kook en laat voor 30 minuten op een laag vuur koken. Snijd ondertussen de asperges in stukjes van 2 cm, snipper de sjalot en schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 cm.
- Verwarm de boter in een middelgrote pan. Voeg de sjalot en aardappel toe en laat dit 10 minuten stoven op middelhoog vuur. Zeef de aspergeschillen uit de bouillon. Voeg de aspergestukjes en aspergebouillon toe aan de sjalot en aardappel. Laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken tot de aardappel helemaal gaar is.
- Pureer het mengsel met een staafmixer zodat de soep mooi glad is. Voeg de kookroom toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken, breng op smaak met peper en zout. Garneer de soep met wat verse tijm.
Tip: weten of asperges vers zijn: wrijf twee stengels tegen elkaar. Als ze een tsjirpend/ piepend geluid maken zijn ze vers!
Bron: www.verseoogst.nl