Naast groene basilicum is er ook rode basilicum. De blaadjes van deze variant hebben een iets andere vorm en de smaak is sterker. Van rode basilicum kan je lekkere pesto maken maar de kleur wordt niet echt rood. Om een mooie rode pesto te krijgen, vervang je de basilicum door geroosterde rode paprika.
Dit haal je in huis:
- 8 rode paprika’s
- 100 gram pijnboompitten/walnoten/hazelnoten
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 2 tenen knoflook
- 2 dl olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het klaar:
- De paprika’s onder de grill van de oven roosteren en af en toe keren totdat de schil enigszins zwartgeblakerd is. Dit kun je zomers natuurlijk prima op de barbecue doen
- De paprika’s uit de oven halen en in een afsluitbare plastic zak doen en laten afkoelen. Op deze manier kan je de velletjes er daarna makkelijk afhalen. Het rode paprikavocht dat in de zak achtergebleven is even zeven en bewaren
- Alle ingrediënten in de keukenmachine (of met een staafmixer) doen met het mes kort pureren. De pesto kun je eventueel nog verdunnen met het overgebleven paprikavocht
- Eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.
Hou je van pittig? Pureer dan nog een vers rood pepertje (zonder de zaadjes) mee