Rode kool met appel kennen we (bijna) allemaal wel. Deze variant met sinaasappel en helemaal het proberen waard.
Dit heb je in huis voor 3-4 personen:
- 1/2 rode kool
- 20 gram boter
- 2 theelepels suiker
- 3 eetlepels witte balsamicoazijn
- 100 ml sinaasappelsap
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 sinaasappel
- Een takje rozemarijn
Zo maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Snijd de rode kool fijn. Smelt de boter en voeg de suiker en de balsamicoazijn toe
- Bak de rode kool mee en laat deze in 10 minuten zacht worden
- Voeg de sinaasappelsap en rozijnen toe en schep de rode kool in een ovenschaal
- Zet de schaal in de oven en laat de rode kool in 1 1/2 uur helemaal zacht worden. Hou de rode kool de laatste 30 minuten in de gaten. Als de bovenste laag knapperig wordt, dek je de schaal af met aluminiumfolie
- Schil de sinaasappel. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de partjes sinaasappel en rozemarijn toe
Deze rode kool gaat smakelijk samen met vers gemaakte aardappelpuree
Dit recept komt uit “Eten uit de volkstuin” van Marleen van Es.