Heerlijk en makkelijk te maken risotto met de typische oktobergroente, pompoen. Nog een beetje nagenieten van het vakantiegevoel met een herfstige twist.
Dit heb je voor vier personen nodig:
- 300 gram pompoen
- grote ui
- 1 teentje knoflook
- zakje verse Italiaanse kruiden
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 3 eetlepels olijfolie met pesto
- 300 gram risottorijst
- 1 kruidenbouillontablet
- 150 gram zachte geitenkaas
- 1 el. roomboter
- 50 gram geraspte oude kaas
Zo maak je het klaar:
- Pompoen schillen en in blokjes snijden
- Ui en knoflook snipperen
- Tijm van takjes rissen, rest van kruiden fijnhakken
- In droge wok pijnboompitten roosteren. Op bord afkoelen.
- In wok 2 eetlepels olie verhitten en pompoen ongeveer 3 minuten roerbakken. Op bord scheppen.
- Rest van olie aan bakvet toevoegen en ui en knoflook ongeveer 2 minuten zachtjes fruiten.
- Rijst erdoor scheppen, blijven roeren tot korrels glazig zijn
- Driekwart van kruiden erdoor roeren. Bouillontablet boven rijst verkruimelen en 4 dl. water toevoegen
- Rijst in ca. 15 minuten op zacht vuur bijna gaar laten worden.
- Regelmatig roeren en in gedeelten nog 4 dl. water toevoegen.
- Pompoen erdoor scheppen en ca. 5 minuten mee verwarmen. geitenkaas verkruimelen
- Boter, geraspte kaas, helft van geitenkaas en pijnboompitten door risotto scheppen.
- Wok van vuur nemen en afgedekt nog ca. 5 minuten laten nagaren.
- Risotto op borden scheppen, rest van geitenkaas, pijnboompitten en kruiden erover verdelen.