Een minder bekende groente als raapstelen kent vele mogelijkheden. Deze snelgroeiende voorjaarsgroente is nog 1 van de weinige echte seizoensgroenten. Lekker genieten dus als het verkrijgbaar is. Dit recept komt uit Delicious magazine.
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1½ kilo kruimige aardappelen
- 200 gram chorizo
- 150 gram zwarte olijven zonder pit
- 200 gram raapstelen
- 200 ml volle melk
- 2 uien
- 2 el olijfolie
Zo maak je het klaar:
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in een bodempje water met zout in 20 minuten met deksel op de pan gaar.
- Snijd de chorizo in blokjes en de olijven grof. Snijd de uien fijn.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de chorizo met de olijven in 5 minuten knapperig uit. Voeg de ui toe en bak in 5-6 minuten zachtjes gaar.
- Snijd de worteltjes van de raapstelen en hak de raapstelen grof.
- Giet de aardappelen af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep het chorizomengsel met het bakvet door de stamppot. Doe de raapstelen erdoor en breng op smaak met zout en peper.