Deze quesodip is zo vol van smaak, die moet je een keer gemaakt en gegeten hebben. Natuurlijk smaakt deze dip super bij (zelfgemaakte) nacho’s. Het leuke van dit recept is dat je het eenvoudig naar jouw eigen voorkeur kunt aanpassen. Houd je niet van (heel) pittig dan laat de cayennepepper achterwege. Je kunt ook wat verse kruiden toevoegen.
Dit heb je nodig:
- 250 gram cheddar
- 1/2 teen knoflook
- 1/2 tl gemalen cayennepepper
- 1 1/2 tl paprikapoeder
- sap van een halve citroen
- 150 ml crème fraîche
Zo maak je deze dip klaar:
- Rasp de cheddar en smelt in een pannetje. Let op dat je de kaas niet te heet maakt, anders gaat deze schiften
- Hak de knoflook heel fijn. Voeg de specerijen, knoflook, het citroensap en de crème fraîche toe aan de cheddar. Roer het goed door.
- Stop met roeren wanneer het goed gemengd is en laat het afkoelen. Als je teveel in de quesodip roert, gaat jij schiften. Je kunt deze dip zowel warm als koud eten.
Nog zo’n (H)eerlijke diptip van Ramon Brugman uit het boek ‘ Dips’ uit de Masterclass-serie