Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 jonge dunne preitjes (bij voorkeur duimdik)
- 3 eetlepels platte peterselie, grof gehakt
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1½ eetlepel rode wijnazijn
- 4 bollen buffalo mozzarella
- 1 stuk parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
- Snijd van de prei een stukje van de onder- en bovenkant af en snijd de prei vervolgens in stukken van circa 6 cm lang. Spoel de stukken prei schoon.
- Kook de prei, in een pan met ruim kokend water met zout, in 15 minuten gaar. Giet de prei af en laat ze goed uitlekken.
- Schep de prei in een kom met de peterselie, olie en azijn om. Breng de prei op smaak met zout en peper.
- Breek de mozzarella in drie stukken en verdeel ze over 4 borden. Leg de prei er naast en schaaf van de parmezaan kaaskrullen boven de prei. Sprenkel nog een beetje extra olijfolie over het gerecht.
Tip: serveer er gegrild zuurdesembrood, een grove tapenade en/of gedroogde ham bij.