Heerlijk al die pompoen soorten en smaken. Deze pompoenstamppot heeft een Spaans tintje door de rellenos de papa. Dit zijn heerlijke gevulde balletjes van aardappel met gehakt. Dit recept komt uit de Stamppotbijbel samengesteld door Werner Drent.
Dit heb je nodig:
- 500 gram kruimige aardappelen
- 500 gram flespompoen
- 1 ui
- Een knoflookteen
- 5 takjes verse biologische koriander
- 300 gram rundergehakt
- 2 el plantaardige olie
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 6 el bloem
- 3 eieren
- Gezouten roomboter
- Zout en peper
Zo stamp je het tot een verrassend stamppotje:
- Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd de aardappelen in vieren. Schil de pompoen, snijd doormidden en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in gelijke stukken als de aardappelen. Kook de aardappelen en de pompoen samen in 15 tot 20 minuten beetgaar.
- Giet de aardappelen en de pompoen af en stamp ze tot een puree. Roer een klontje gezouten roomboter erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en laat de stamppot afkoelen.
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflookteen en hak fijn. Was de koriander en snijd fijn.
- Meng het gehakt met de olie, ui, knoflook, koriander, paprikapoeder, komijn, zout en peper. bak het gehakt in een koekenpan op hoog vuur in ongeveer 5 minuten bruin.
- Roer vervolgens 2 eetlepels bloem door de stamppot en vorm balletjes zo groot als een walnoot. Druk een kuiltje in de balletjes en vul die holte met het gehaktmengsel. Druk de balletjes dicht zodat het gehakt niet meer zichtbaar is.
- Roer de eieren los in een kom en strooi de rest van de bloem op een bord. Rol de balletjes eerst door de bloem en vervolgens door de losgeklopte eieren.
- Verhit de olie in de frituurpan tot 170 graden en leg de balletjes in de olie tot ze goudbruin zijn.