Deze pompoenpuree met champignons en gamba’s komt uit het nieuwe kookboek van Ramon Beuk, WAYOOH.
Dit heb je nodig:
Pompoenpuree:
- 1 gepofte pompoen
- 1 ui
- teen knoflook
- 100 ml witte wijn
- 200 ml water
- 1 limoen
- 100 ml slagroom
Champignons en gamba’s:
- 16 champignons
- 3 el sojaolie
- 20 gamba’s
- 4 el pompoenpitten
- 4 el sojasaus
- 4 el olijfolie
Zo maak je het klaar:
- Schil de pompoen en snijd in stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de sojaolie in een pan en bak de uit en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de pompoen toe en laat even goed meebakken. Blus af met de wijn. Laat dit inkoken, voeg water toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag zodra het kookt.
- Rasp de schil van een kwart limoen boven de pan. Voeg de slagroom toe en warm kort door. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
- Halveer de champignons. Verhit de sojaolie in een pan. Bak de champignons circa 3 minuten. Voeg de gamba’s toe en bak nog circa 2 minuten. Haal de champignons en gamba’s uit de pan en schep op een bord. Rooster in dezelfde pan de pompoenpitten circa 2 minuten. Haal de pan van het vuur en voeg het sap van een halve limoen, sojasaus en de olijfolie toe. Meng goed door.
- Verdeel de pompoenpuree over borden. Leg de champignons en de gamba’s erop. Verdeel de pompoenpitten en de saus eroverheen.
Vegatip: Vervang de gamba’s door linzen (200 gram (blik). Spoel de linze schoon en laat goed uitlekken. Meng door de pompoenpuree en serveer zoals boven beschreven.