Pompoenbeignets met kervel

Een echt herfst/wintergerecht. Dit recept komt uit ‘Het groot kruiden handboek’ van Mieke Wesdorp-Willebrands. En bevat een schat aan informatie over kruiden; kweken, herkennen en gebruiken, een aanrader !!

Voor ongeveer 20 beignets heb je nodig:
  • 75 gram kikkererwtenmeel
  • 75 gram volkorentarwemeel
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl kurkumapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 volle theelepel zeezout (bv Zeeuwsche Zoute)
  • 250 ml water
  • 450 gram pompoen, geschild en geraspt
  • 1 middelgrote ui, in dunnen halve manen
  • 1½ el sesamzaad, licht geroosterd
  • 1 volle eetlepel pindakaas
  • 4 el fijngesneden verse kervel
  • zonnebloemolie, om te frituren
Zo maak je ze klaar:
  1. Meng het kikkererwtenmeel, volkorentarwemeel, bakpoeder, kurkumapoeder, de cayennepeper en het zeezout in een kom. Voeg het water toe en klop dit tot een glad beslag. Zet het beslag in de koelkast.
  2. Snijd ondertussen de ui, schil en rasp de pompoen, rooster het sesamzaad. 
  3. Haal het beslag uit de koelkast. Schep de geschilde en geraspte pompoen, ui, het sesamzaad, de pindakaas en ¾ van de verse kervel gelijkmatig door het beslag.
  4. Verhit een laagje zonnebloemolie van 1 cm in een grote koekenpan. Laat, zodra de olie heet is, met een natgemaakte opscheplepel een beetje van het pompoenmengsel in de olie glijden. Herhaal dit tot zoveel beignets in de pan passen. Ze moeten een doorsnee van 6-7 cm hebben en 1 cm dik zijn. Laat ze rustig bakken op matig vuur, elke kant 1-3 minuten. Of totdat de beignets goudbruin en krokant zijn.
  5. Schep de beignets met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Bestrooi met de rest van de verse kervel en serveer.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *