Nog zo’n lekker stamppot met pompoen uit de stamppotbijbel. Een (H)eerlijk vega of veganistische stamppot.
Dit heb je nodig:
- 250 gram groene linzen
- 1 kilo pompoen
- 250 gram cherrytomaten
- 100 gram feta*
- 100 ml kokosmelk
- 5 gram verse biologische basilicum
- gezouten roomboter*
- zout en peper
Zo maak je het klaar:
- Was de linzen goed, zodat er geen steentjes of ander vuil meer in zitten. Kook de linzen in een pan met ruim water en zout in 40 tot 50 minuten beetgaar (afhankelijk van de soort kunnen linzen sneller gaar zijn, dus houd ze tijdens het koken goed in de gaten).
- Schil de pompoen en verwijder de zaden, snijd de pompoen in stukken. Kook de pompoen in 15 tot 20 minuten beetgaar in water.
- Was de cherrytomaten en snijd in vieren. Snijd de feta in blokjes.
- Giet de linzen af in het vergiet en laat ze goed uitlekken. Giet de pompoen af en stamp met de linzen tot een puree. Roer de kokosmelk en een klontje roomboter erdoor. Meng de cherrytomaten en de feta door de puree en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Strooi de basilicumblaadjes over de stamppot.
* Voor een veganistische variant vervang je de feta door bijvoorbeeld tofu en de roomboter voor plantaardige boter (met wat extra zout).