Alweer een (h)eerlijk recept met pompoen. Deze keer met pompoenpuree. Dit recept is afkomstig van Simone’s Kitchen.
Zij is foodfotograaf, natuurvoedingsadviseur, trainer hormoonfactor en receptontwikkelaar. Ze geloofd in de kracht van goede voeding en laat op haar website zien dat gezond koken echt niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn.
Wat heb je nodig:
- 600 gram roomkaas ik gebruikte monchou
- 300 gram pompoenpuree
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille essence
- 220 gram speculaas
- 100 gram boter
- 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
Voor de topping:
- marshmallows mini of anders in stukjes gesneden – optioneel
- Speculaasjes verkruimeld
INSTRUCTIES
-
Verwarm de oven voor op 150 ˚C.
-
Maak eerst de bodem door de speculaas te vermalen in de keukenmachine. Smelt de boter ondertussen in een pannetje en meng dit met de kruimels van de speculaas.
-
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en druk het speculaas-boter mengsel stevig aan met een lepel. Dit is je bodem. Zet even in de koeling zodat de boter weer hard kan worden.
-
Doe de roomkaas in de mixer en klop dit met de suiker samen tot een romige massa. Voeg een voor een de eieren toe en daarna de pompoenpuree, de specerijen en de vanille. Mix alles goed maar niet te lang
-
Doe de roomkaasvulling in de vorm, strijk de bovenkant glad en zet in de oven.
-
Bak ongeveer 45 minuten en check of de cheesecake gaar is. De bovenkant moet een beetje stevig aanvoelen maar hij mag nog wel een beetje ‘wiebelen’. Zet de oven uit en laat afkoelen in de oven. Daarna nog 1 a 2 uur in de koeling voor je hem aansnijd.
-
Voor de topping snij je grote marshmallows in stukjes of beleg je de bovenkant met kleine marshmallows. Deze kun je vervolgens met een creme brulee brander een beetje branden. Verkruimel de speculaasjes erover en klaar!