Indonesië heeft een rijke en zeer smakelijke keuken geschiedenis. Doordat Indonesië uit een aantal eilanden bestaat is er ook grote diversiteit in maaltijden. Deze Mie Gomak Goreng (pittig gebakken bami) vindt z’n oorsprong in Sumatra. Het recept komt uit ‘De bijbel van de Indonesische keuken’ van Maureen Tan.
Voor 4 personen heb je nodig:
- 400 gram dikke eiermie
- 1 el andalimanpeper
- 3 groene rawits, in fijne ringen
- 2 rode rawits, in fijne ringen
- 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 1 tl zout
- olie, om in te bakken
- 2 eieren
- 100 gram wortel, julienne gesneden
- 1 tomaat, in partjes
- 1 choisam of paksoi, in repen
- 2 lente-uitjes, in fijne ringen
- 3 el ketjap manis
Zo kokkerel je het lekker klaar:
- Week de eiermie 20 minuten in ruim water. Schep de mie uit de schaal en laat goed uitlekken.
- Verwijder de steeltjes van de andalimanpeper. Maal in de vijzel de andalimanpeper, rawits, knoflook en het zout tot een fijne boemboe.
- Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur en fruit de boemboe ongeveer 10 minuten in.
- Schuif de boemboe naar één kant van de wok en breek de eieren boven de andere kant van de wok. Laat het ei al roerend stollen.
- Voeg de wortel toe en roerbak enkele minuten mee. Voeg de tomaat en de choisam of paksoi toe en schep goed om. Voeg de eiermie, de lente-ui en de ketjap manis toe en schep nog enkele minuten om tot alle ingrediënten doeg gemengd zijn. Serveer direct.