Wat is er lekkerder om na een werkdag een makkelijk gerecht te maken en samen van te genieten…..
Deze pittige aardappelkoekjes zijn makkelijk te maken en heerlijk te combineren met de sperziebonen en tomaten (klik hier voor dat recept). De aardappelkoekjes hebben veel smaak dankzij de fijne specerijenmix en een frisse vleug citroen. Mocht je nog overhouden…geen probleem je kan ze zo invriezen voor een volgende keer. Mocht je (nog) niet helemaal toe zijn aan (alleen) deze heerlijke vegamaaltijd dan kun je er nog blokjes kipfilet bij bakken.
Wat heb je in huis voor 8 koekjes (4 personen):
Voor de aardappelkoekjes:
- 750 gram aardappels
- zout en peper
- 3 eetlepels olijfolie en nog wat extra om te bakken
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt. Plus een beetje om eroverheen te serveren
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkumu
- 1 theelepel chilipoeder
- 20 gram verse koriander, grof gehakt en nog een beetje extra om eroverheen te serveren
- sap van 1 citroen
Voor de saus:
- 750 gram cherrytomaten, in vieren gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 tenen knoflook, geperst
- zout en peper
- eventueel nog 1 theelepel chilivlokken
Het klaarmaken gaan je zo doen:
- Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en doe ze met water en een mespuntje zout in de pan. Breng het aan de kook en laat de aardappelen gaar koken. Hoelang dit is is afhankelijk van de soort aardappelen die je gebruikt. Als ze gaar zijn giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
- Verhit ondertussen 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de rode peper en knoflook een minuutje. Bak de droge specerijen 30 seconden mee en haal het van het vuur. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden)
- Als de aardappelen zijn afgekoeld doe je de overige ingrediënten erbij. Maak een glad mengsel en vorm er 8 dikke koekjes van. Leg ze op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze goudbruin in ongeveer 25-30 minuten en keer ze halverwege
- Ondertussen maak je de saus. Gewoon alle ingrediënten in een steelpan en laat het 20 minuten sudderen, tot de tomaten helemaal gaar zijn en de saus lekker dik
- Haal de aardappelkoekjes uit de oven en bestrooi ze met verse koriander en de overige fijngehakte rode peper
Dit recept is afkomstig uit ‘Deliciously Ella met vrienden’ van Ella Mills en is o.a. hier te bestellen.
Kosmos uitgevers.