Ingredienten voor 6 personen:
- 200 gram Rode Linzen (gedroogd)
- 200 gram Kikkererwten (gedroogd)
- 200 gram Kidneybonen (gedroogd)
- 1 blikje Maïs
- 1 grote Ui
- 1 Paprika
- 6 Stengels bleekselderij
- Boter
- 1 blik Tomatenblokjes
- Tomatenpuree
- 2 theelepels Kurkuma
- 1 theelepel gemalen Koriander (ook wel ketoembar)
- 1 theelepel Paprikapoeder
- Peper en Zout
Yoghurtsaus
- 6 takjes verse Koriander
- Bakje Volle Yoghurt
- 3 Knoflooktenen
- Zout en Peper
Denk eraan, dat je de gedroogde kikkererwten en kidneybonen even een nachtje (zo’n 8-12 uur) in (apart) ruim koud water (4x zoveel water als de bonen/erwten) laat weken!
Bereiding:
- Zet de kikkererwten en kidneybonen (apart) een nachtje weg in een bak met koud water.
- Als deze geweekt zijn kook de bonen beetgaar. De kookduur is ongeveer 1½ uur. Proef af en toe tot het moment daar is dat je de bonen af kan gieten. Voeg pas zout toe aan het einde van het kookproces, zout belemmerd namelijk de garing van de peulvruchten.
- Terwijl de kidneybonen en kikkererwten koken, snipper je de ui en snij de paprika in blokjes.
- Haal de draden van de stengels bleekselderij doormiddel van een dunschiller, en snij deze in fijne reepjes.
- Doe de boter in een casserole en laat dit op laag vuur smelten, voeg de ui, bleekselderij en paprika zout en peper toe tot de groente gesmoord is.
- Voeg de kurkuma, koriander en het paprikapoeder toe en roer alles goed door elkaar.
- Schenk de tomatenblokjes (ook het vocht!), erbij en roer eveneens de tomatenpuree erdoor.
- Laat het geheel heel zachtjes pruttelen, liefst met de deksel erop.
- Giet de kidneybonen en kikkererwten af en roer deze, samen met de maïs door het groenten mengsel.
Yoghurtsaus
- Pel de knoflook en pers deze met de pers boven de yoghurt.
- Snij de verse korianderblaadjes fijn en roer dit door de yoghurt en breng op smaak met zout.
- Serveer de saus bij de peulvruchtenparade.
Bron: www.blijeboon.nl