Er zijn veel manieren om zelf een pesto te maken. Deze pesto is weer eens iets anders…namelijk met groene asperges.
Voor 4 personen:
- 250 gram groene asperges
- Zout
- Handvol verse basilicum
- 1 knoflookteentje
- 2 el gepelde walnoten
- 125 ml olijfolie
- 2-3 el versgeraspte Parmezaanse kaas
- Scheutje citroensap
- Peper uit de molen
Zo maak je het klaar:
- Snijd het onderste harde stukje van de asperges en snijd de asperges in stukken. Kook ze ongeveer 8 minuten in zout water. Giet ze af en vang een deel van het kookvocht op. Laat de asperges schrikken goed uitlekken
- Was de basilicumtakjes, schud ze droog, trek de blaadjes eraf en doe ze samen met de asperges in een keukenmachine of blender
- Pel de knoflook en doe het met de walnoten eveneens in de keukenmachine. Voeg vier tot vijf eetlepels afgekoeld kookvocht toe en pureer. Voeg tijdens het pureren zoveel olie toe tot er een smeuïge pesto ontstaat
- Roer de Parmezaanse kaas er doorheen en breng het met zout en peper op smaak
- Schep de pesto in een (schoon) glazen potje en bewaar hem in de koelkast. Zo blijft het zeker een week lang houdbaar
Heerlijk bij pasta, risotto of op geroosterd brood met een gekookt eitje.