Een heerlijke Italiaanse klassieker. Wordt veel gemaakt en vooral gegeten bij feesten en familiebijeenkomsten. Wat het nog mooier maakt, is dat dit gerecht geheel Vegan is! Dit recept is afkomstig uit het pas uitgekomen boek ‘Vegan Pasta’ samengesteld door Brianna Claxton. Zoals de titel van het boek al voorspelt zijn alle Italiaanse gerechten vertaalt naar een vegan variant. Ook de in het recept genoemde mozzarella en Parmezaanse kaas. De recepten voor deze vegan kazen worden ook beschreven in dit heerlijke boek.
Dit heb je nodig voor 6-8 porties:
- 1 eetlepel olijfolie
- Een middelgrote ui, gesnipperd
- 5 teentjes knoflook, gehakt
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 – 1½ eetlepel chilivlokken (naar smaak)
- 80 ml vegan droge rode wijn
- 1 eetlepel gehakte verse basilicum
- 2 eetlepels gehakte verse peterselie
- 1 eetlepel citroensap
- 2 tl gedroogde oregano
- Zout en zwarte peper, naar smaak
- 2 blikken à 400 gram tomatenblokjes, met sap
- 450 gram penne
- 115 gram geraspte vegan mozzarella
- 30 gram vegan Parmezaanse kaas, geraspt
Zo maak je het klaar:
- Voeg de olijfolie met de ui en de knoflook toe aan een hapjespan op middelhoog vuur. Bak 3 tot 4 minuten, tot ze zacht zijn en de aroma’s vrijkomen.
- Voeg de tomatenpuree en de chilivlokken toe en bak regelmatig roerend 1 tot 2 minuten.
- Voeg de rode wijn, de basilicum, de peterselie, het citroensap, de oregano en de zwarte peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 tot 7 minuten zachtjes koken.
- Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Breng op nieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus 15 tot 20 minuten pruttelen.
- Kook de penne in een grote pan kokend gezouten water beetgaar en giet af.
- Meng de gekookte penne met de saus en voeg toe aan een ovenschaal.
- Bestrooi met de mozzarella en de Parmezaanse kaas en onder de grill, tot de kaas gesmolten en bruin is.
Boek bestellen? Klik op de afbeelding.