Pastinaak een inmiddels bekende vergeten groente. Ook prima geschikt voor de (vegetarische) BBQ.
Dit heb je nodig:
- 500 gram pastinaak, geschild en in de lengte doormidden gesneden
- 100 gram bloemenhoning
- 50 ml wittewijnzaijn
- (Maldon) zeezout
- Eventueel 2 eetlepels rookmot
Zo maak je het klaar:
- Smeer de pastinaken rondom in met honing en gril ze richting gaar. Neem er wel de tijd voor en weersta de verleiding de temperatuur van het vuur te verhogen. Tijd heelt niet alleen de meeste wonden, het zorgt ook voor de beste pastinaken!
- Smeer de pastinaken elke 5 minuten in met wat honing en controleer na 20 minuten de gaarheid*
- Haal de pastinaken als ze gaar zijn van het vuur, besprenkel ze met wittewijnazijn en bestrooi met (Maldon) zeezout
- Voor wat extra rooksmaak kun je na 10 minuten nog wat rookmot toevoegen
*Hou de garing aan van een aardappel die bijna gaar is, net niet, zodat de pastinaak nog een beetje bite heeft.
Dit recept komt uit ‘ Groente op de BBQ’ uit de Masterchef-reeks van uitgeverij Carrera Culinair. Deze uitgave is samengesteld door Meesterkok Julius Jaspers.