Ingrediënten voor 4 personen:
- ca. 300 gram afgekoelde, gekookte, volkoren spelt spaghetti/macaroni
- 4 roma tomaten
- 2 tenen knoflook
- een scheutje olijfolie
- peper en zoet naar smaak
- 1 grote rode ui
- 1 blikje/potje artisjokharten (ca. 250 gram uitlekgewicht)
- 2 avocado’s
- 5 à 6 zongedroogde tomaten
- ca. 15 olijven
- 60 à 70 gram verschillende verse kruiden (in elk geval wat rucola, salie, pepermunt, bieslook, peterselie, basilicum, oregano en Oost Indische Kers)
Voor de dressing:
- 3 eetlepels citroensap of 3 eetlepel waterkefir
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels hennepolie
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 2 eetlepels honing
- een snufje peper en zout uit de molen
Bereidingswijze:
- Als je spaghetti gebruikt, knip je dit met een keukenschaar in kleine stukjes. Doe de pasta in een slaschaal.
- Was de tomaten en snijd ze in plakken. Leg ze in een koekenpan en besprenkel ze met wat olijfolie en strooi er wat peper en zout over en doe er de 2 uitgeperste tenen knoflook bij. Bak ze op een heel laag vuurtje. Zet ze na een paar minuten van het vuur en laat ze afkoelen.
- Schil de ui en snipper deze heel fijn over de pasta.
- Spoel de artisjokharten en laat ze goed uitlekken.
- Was de kruiden, droog ze en snijd ze zeer fijn op een kruidenplankje. Snijd ook de olijven klein en de zongedroogde tomaten heel fijn. Meng alles door de pasta.
- Maak als laatste de dressing en doe deze over de pastasalade. In de herfst is deze pasta salade ook erg lekker om lauwwarm te serveren.