Gegrilde paprika van de BBQ is niets nieuws meer. Deze variant is simpel en (H)eerlijk apart. En afkomstig uit ‘Groente op de BBQ’ van topchef Julius Jaspers.
Voor 6 personen heb je nodig:
- 3 rode paprika’s
- 12 plakjes halloumi
- 24 (Taggiasche) olijven, ontpit en grof gesneden
- olijfolie
Zo maak je het klaar:
- Smeer de paprika’s in met wat olie en leg ze rechtstreeks op de kolen van de barbecue, of, als je dat eng vindt, direct boven het vuur
- Draai de paprika’s regelmatig om en pak ze in plasticfolie in als ze rondom zwart zijn. Laat 30 minuten liggen en trek daarna met je vingers de vellen van het vlees
- Verwijder de zaden, alle oneffenheden en verbrande deeltjes, en snijd in rechthoekige stukken
- Smeer de halloumi in met olijfolie, gril aan beide kanten een mooie grillruit en serveer met de warme paprika en olijven