Paksoi heeft een licht pittige smaak en komt daarmee uitstekend tot z’n recht in Indische en Chinese gerechten. In 100 gram paksoi zit meer dan 100 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A. Daarnaast is paksoi ook nog eens goed voor bijna 75 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Op dieet? Honderd gram paksoi bevat slechts 14 kilocalorieën!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 g meergranenrijst
- 1 rode peper
- 1 bosje bosui
- 200 g diepvriesdoperwten
- 1 paksoi
- 400 g kabeljauwfilet
- 1 winterpeen
- 100 ml kokosmelk
- 4 el sojasaus
- 50 g geraspte kokos
- 65 g sesamzaadjes
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper fijn.
- Snijd de bosui in dunne ringen.
- Roer de bosui, rode peper en de doperwten door de rijst.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Snijd ondertussen de paksoi in dunne repen.
- Snijd de kabeljauwfilets in 4 gelijke stukken.
- Scheur 4 gelijke stukken aluminiumfolie van circa 25 x 25 centimeter af en vouw de randen naar binnen.
- Schil en rasp de winterpeen grof.
- Verdeel de paksoi en de wortel over de vellen aluminiumfolie.
- Leg de kabeljauw erop en schenk de kokosmelk en de sojasaus erover.
- Bestrooi met de geraspte kokos, een beetje zout en peper.
- Vouw de pakketjes dicht en bak de pakketjes in de oven in circa 16 minuten gaar.
- Verwarm een pan en rooster de sesamzaadjes in circa 3 minuten goudbruin.
- Verdeel de rijst en de in-paksoi-pakketjes over borden. Strooi de sesamzaadjes over het gerecht.
Bron: www.verseoogst.nl