Kaarsjes aan, lekkere slobbertrui aan, goed boek erbij en genieten van een warme kom soep. Ideale herfstavond aan het eind van een werk/studiedag.
Voor twee personen heb je nodig:
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 cm rode peper, fijngesneden (of een groter stuk als je van pittiger houdt of het koud hebt 🙂 )
- 150 gram biologische kipfilet
- 1 kleine broccoli
- 1/2 liter bouillon (kip of groente)
- 150 gram sobanoedels (soba is Japans voor boekweit)
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 handje taugé
- 1 pluk verse koriander, fijngehakt
- olijfolie, om in te bakken
- zeezout en grove peper
- eventueel nog een handje (gezouten) cashewnoten
Natuurlijk een (soep)pan met een deksel
Zo pruttel je alles tot een heerlijk soepje:
- Fruit de uit, de knoflook en de rode peper in de soeppan met olijfolie op laag vuur
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en de roosjes van de broccoli (op een andere snijplank dan waar je de kip op hebt gesneden)
- Doe de kip en broccoli in de soeppan erbij en zet het vuur hoog en bak het geheel goed mee
- Voeg de bouillon en de noedels toe en breng het even aan de kook. Voeg de sojasaus toe en zet het vuur laag.
- Doe het deksel op de pan en laat de noedels gaar koken in ongeveer 8 minuten
- Test of de noedels gaar zijn en giet de soep in kommen.
- Garneer de soep met de taugé, koriander, en eventueel de cashewnoten en draai er naar smaak versgemalen peper overheen
Extra: Kook een eitje, in vieren snijden en in de soep erbij doen.
Dit recept komt uit het boek van Jet van Nieuwkerk ‘Uit huis met Jet’