Nacho’s zijn lekker en handig. De kromming in de chips maakt ze ideaal om dips mee op te scheppen. Nachochips kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Kant-en-klare dip of iets dergelijks erbij en snacken maar. Nacho’s zelf maken is natuurlijk veel leuker. Hieronder een (Mexicaans) recept uit Ramon Brugmans zijn (kook)boek ‘Dips’.
Dit heb je nodig:
- 500 gram bloem
- 200 ml water
- 2 theelepels gemalen cayennepepper
- 2 1/2 tl paprikapoeder
- 2 tl kerriepoeder
- olijfolie
- zout
Zo maak je het klaar:
- Meng de bloem, het water, de cayennepepper, 2 theelepels paprikapoeder en het kerriepoeder en kneed tot een glad deeg. Laat dit 20 minuten in een kom afgedekt met plasticfolie rusten
- Verdeel het deeg in 5 stukken en druk ze plat. Rol het deeg nu door een pastamachine. Als je die niet hebt, kun je het ook tussen plasticfolie uitrollen met een deegroller. Rol tot het deeg mooi dun is en leg het op het werkvlak. Zorg dat er een beetje bloem onder ligt zodat het niet blijft plakken
- Snijd nu driehoekjes uit de plak deeg. Laat de driehoekjes iets aandrogen. Daardoor worden ze iets steviger en kun je ze makkelijker oppakken. Laat ze ongeveer een halfuur liggen voordat je ze gaat bakken. Let hierbij ook op dat er genoeg bloem op je werkblad ligt zodat de driehoekjes niet gaan plakken
- Doe een scheut olie in een koekenpan en bak de chips aan beide kanten krokant. Haal ze uit de pan en leg op een stuk keukenpapier. Bestrooi met wat zout gemengd met 1/2 theelepel paprikapoeder