Mexicaanse zwarte bonen-maïsburgers

De basis van dit recept is eigenlijk dat het balletjes zwarte bonen-maïsballetjes worden. Kun je er natuurlijk altijd van maken maar wij gaan nu voor de burgers. Kwestie van de balletjes plat duwen 😉 Wil je een nog steviger bonenburger maken? Een burger voor ‘mannen’ zoals deze genoemd is….uiteraard ook prima door vrouwen te eten 😉 Kijk dan hier voor het recept.

Voor 4 burgers heb je nodig:

  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 100 gram zwarte bonen, gekookt
  • 100 gram maïs, uit blik
  • 3 el tomatenpuree
  • 60 gram havervlokken
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 tl komijn
  • 1 tl cayennepeper (hou je van pittig? gewoon een theelepeltje extra)
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper

Zo maak je ze klaar:

  1. Verhit wat olie in de koekenpan en fruit de lente-ui 2 minuten tot hij begint te kleuren. Voeg de knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. Zet de warmtebron uit.
  2. Doe de lente-ui, knoflook en de rest van de ingrediënten in de keukenmachine. Meng tot een stevige massa. Het hoeft niet helemaal glad te zijn, de stukjes zijn juist lekker. Breng het op smaak met zout en peper.
  3. Maak met je handen 4 ballen van het bonendeeg. Duw ze plat tot je een mooie burger hebt en bak ze in ongeveer 8-10 minuten goudbruin.

Smaakt prima bij de friet, BBQ of als burger tussen een broodje met frisse salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *