merengue

Merengue

Zelf deze (H)eerlijke schuim maken is helemaal niet moeilijk. Het moeilijke zit hem in de wachttijd. Het gaat minimaal 2 uur de oven in om te ‘drogen’ (bakken).

Dit heb je nodig:

  • 3 eiwitten
  • 100 gram fijne suiker*
  • 100 gram poedersuiker
  • snufje zout

Zo maak je ze:

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden
  2. Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier
  3. Doe de eiwitten met het snufje zout in een kom en klop deze goed op. Voeg langzaamaan de fijne suiker toe en klop het tot het stijf is en de suiker opgelost
  4. Spatel hierna de poedersuiker erdoorheen
  5. Doe het geheel in een spuitzak en spuit mooie bolletjes tot het op is
  6. Zet de bakplaat is de oven en laat het deze ongeveer 2 uur drogen. Aan het eind zet je de oven uit en laat de merengue’s afkoelen in de oven

Heerlijk bij de thee en/of koffie. Of bij een lekker (zelfgemaakt) dessert zoals bijvoorbeeld vanille-ijs.

*Heb je geen fijne suiker? Dan kun je ook gewone kristalsuiker gebruiken door het in een vijzel fijn te malen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *