Linzenballetjes in tomatensaus

Makkelijk en redelijk snel (eerder al) te maken. Deze linzen borrelballetjes met tomatensaus. Gezellig met familie en/of vrienden buiten zitten. Wat verfrissends erbij en voor de lekkere snack deze balletjes. Maar natuurlijk ook voor andere momenten of bij een volkoren pasta. Dit recept komt uit ‘Voeding van de Aarde’ van De Groene Alchemist (Roos ten Zeldam).

Voor twee personen heb je nodig:

  • Klein blikje groene of bruine linzen á 200 gram, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 ½ ui
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2-3 el boekweitmeel
  • Olijfolie
  • 15 gram verse peterselie
  • 1 tl tijm of Italiaanse kruiden, vers of gedroogd
  • Zout en peper
  • 200 gram verse tomaten
  • Klein snufje chilivlokken
  • ½ tl paprikapoeder

Zo maak je ze klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Schil en snipper ½ ui en fruit aan in olijfolie.

  3. Meng met linzen, 1 tl knoflookpoeder, boekweitmeel, 1 tl olijfolie, 10 gram peterselie, tijm of Italiaanse kruiden, zout en peper in een keukenmachine, blender óf in een mengkom met staafmixer. Rol balletjes van het mengsel en bak 30-40 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

  4. Maak ondertussen de tomatensaus door de rest van de ui te schillen, snipperen en aan te fruiten in olijfolie.

  5. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe samen met de rest van de knoflookpoeder, de chilivlokken, het paprikapoeder, peper en zout. Laat 5-10 minuten goed doorpruttelen. Hak de rest van de peterselie en voeg vlak voor serveren toe. Schenk over de linzenballetjes. Enjoy!

Meer weten over ‘Voeding van de Aarde’? Klik op de afbeelding.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *