Kokos en cassave in een cheesecake. Ja zeker en die is toch lekker. Dit recept komt uit ‘Mijn recepten’ van de (tv)kok London Loy. Met zijn diversiteit in achtergronden maakt hij de meest verassende gerechten, zoals deze cheesecake.
Dit heb je er allemaal voor nodig:
- Bakvorm (30*25 cm)
Voor de bodem:
- boter om in te vetten
- 100 gram blanke rozijnen
- 3 el borgoerum (Surinaamse rum)
- 100 gram boter, op kamertemperatuur
- 1 kilo cassave, geraspt
- 175 gram suiker
- 1 tl amandelessence
- 2 vanillestokjes, het merg
- 1 mespunt zout
- ½ eetlepel kaneelpoeder
- 200 ml kokosmelk
- 200 ml gecondenseerde kokosmelk
- 2 el gembersiroop
- 3 cm gember geraspt
Voor de vulling:
- 140 gram suiker
- 2 eieren, geklutst
- 2 vanillestokjes, het merg
- 500 grsm roomkaas, kamertemperatuur
- 200 ml kokosmelk
- 200 ml gecondenseerde kokosmelk
- 2 el gembersiroop
- 3 cm gember, geraspt
- 20 frambozen
Zo maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor tot 170°C. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Wel de rozijn in de rum en 3 eetlepels water.
- Smelt de boter in een ruime pan op laag vuur. Meng in een ruime kom alle ingrediënten voor de bodem en voeg de gesmolten boter toe. Kneed het geheel ongeveer 5 minuten tot een glad deeg.
- Stort het deeg in de springvorm en druk het goed aan. Bak de bodem ongeveer 20 minuten in de oven.
- Meng intussen alle ingrediënten, behalve de frambozen, voor de vulling.
- Neem de bodem uit de oven, laat de oven daarbij aan, en laat afkoelen. Verdeel dan de vulling over de bodem en druk de frambozen op gelijke afstand van elkaar in de cheesecake. Bak de cheesecake ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
- Neem de cheesecake uit de oven, laat hem volledig afkoelen en daarna minimaal 3 uur in de koelkast afkoelen.