Knolselderijstamppot hoor ik je denken… ja zeker. Knolselderij is prima geschikt voor het gebruik in winterse gerechten dus ook voor een stamppot. Vol aroma, beetje zoetig en een vleug anijs, zo kun je de smaak van een knolselderij wel omschrijven. Ook voor vegetariërs is het een prima stamppotje.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- kilo knolselderij
- 1 krop eikenbladsla
- 150 gram blue stilton*
- 3 eetlepels honing
- Roomboter (eventueel gezouten)
- zout en peper, naar smaak
Zo stamp je er een heerlijke pot van:
- Schil, was en ontdoe de knolselderij van het loof en snijd hem in grote stukken. Kook de knolselderij in 15 tot 20 minuten beetgaar in water
- Was de eikenbladsla en snijd deze in dunne reepjes
- Snijd de blue stilton* in blokjes van 1 bij 1 centimeter
- Giet de knolselderij af en stamp het tot een puree. Roer de honing en een klontje roomboter erdoorheen. Meng de eikenbladsla en de blue stilton* door de puree (let op roeren, niet stampen) en breng het geheel op smaak met peper en zout
*En mocht je nou niet zo van blauwschimmelkaas houden…. gebruik je gewoon kaas die je wel lekker vind, bijvoorbeeld oude of overjarige kaas. Kun je het zout achterwege laten ;). Het loof kun je altijd nog gebruiken in een ander gerecht of in een heerlijke groentesoep.
Recept is afkomstig uit de Stamppotbijbel van Werner Drent.