Klapperkoekjes

Klapper is het Indisch woord voor kokos, afgeleid van het woord kelapa. Deze koekjes lijken op de welbekende kokosmakronen, al maak je die met eiwit en gebruik je voor deze klapperkoekjes alleen de eidooiers. Dat werd vroeger wel vaker gedaan bij decadente baksels; je krijgt er extra romige koekjes van. Dit ontzettend lekkere recept komt uit het boek ‘Toko Lo’ van Lola van Ruver.

Dit heb je nodig voor 40 stuks:

  • • 300 g geraspte kokos
  • 150 g kristalsuiker
  • mespunt zout
  • 1 tl amandelextract
  • 4 eidooiers
  • 400 ml gecondenseerde melk

En verder 2 bakplaten, bekleed met bakpapier.

Zo bak je ze klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng in een ruime kom de kokos met de suiker, het zout en het amandelextract. Voeg geleidelijk de eidooiers en de gecondenseerde melk toe en kneed met de hand tot een samenhangend deeg.
  3. Verdeel het deeg in 40 porties van gelijke grootte en draai er stevige balletjes van. Verdeel de balletjes met voldoende afstand ertussen over de bakplaten en druk ze met je duim een beetje plat.
  4. Bak de koekjes in 5 à 8 minuten goudbruin. Zowel warm uit de oven als afgekoeld erg lekker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *