Kiwi-sorbetijs

Als je kiwi zegt dankt je in eerste instantie niet aan ijs…Maar kiwi-sorbetijs is wel ontzettend lekker en smaakt ieder seizoen. EN…vegan. Dit superlekkere recept komt uit ‘IJs & Co’ van Aniek Keijsers.

Dit heb je nodig voor 500 ml ijs:

  • 150 ml water
  • 150 gram kristalsuiker
  • 10 kiwi’s
  • 2 el limoensap

Zo maak je het klaar:

  1. Breng het water en de kristalsuiker in een klein pannetje aan de kook en roer tot de suiker gesmolten is. Laat afkoelen.
  2. Schil de kiwi’s en snijd in stukjes. Stort in een blender en pulse maximaal 3 à 4 keer. De zaadjes moeten heel blijven; dit is van invloed op de kleur en smaak van het ijs. Voeg de suikersiroop en het limoensap toe en pulse nog een paar keer. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  3. Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en laat deze draaien volgens de gebruiksaanwijzing. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *