Als je kiwi zegt dankt je in eerste instantie niet aan ijs…Maar kiwi-sorbetijs is wel ontzettend lekker en smaakt ieder seizoen. EN…vegan. Dit superlekkere recept komt uit ‘IJs & Co’ van Aniek Keijsers.
Dit heb je nodig voor 500 ml ijs:
- 150 ml water
- 150 gram kristalsuiker
- 10 kiwi’s
- 2 el limoensap
Zo maak je het klaar:
- Breng het water en de kristalsuiker in een klein pannetje aan de kook en roer tot de suiker gesmolten is. Laat afkoelen.
- Schil de kiwi’s en snijd in stukjes. Stort in een blender en pulse maximaal 3 à 4 keer. De zaadjes moeten heel blijven; dit is van invloed op de kleur en smaak van het ijs. Voeg de suikersiroop en het limoensap toe en pulse nog een paar keer. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
- Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en laat deze draaien volgens de gebruiksaanwijzing.