De IJslandse keuken komt niet zo vaak voorbij. Het kenmerkt zich door vaak simpele maar pure ingrediënten. Zoals dit recept uit ‘Roots’ waar de smaken perfect samengaan.
Dit haal je voor 4 personen in huis:
- 600 – 800 gram kipfilet
- 200 – 250 gram paddenstoelen
- 1,5 à 2 dl kippenbouillon
- 2 teentjes knoflook
- 2 el bloem
- 250 ml room
- 3 el gemalen parmezaan
- enkele takjes tijm
- enkele takjes dragon
- 60 – 100 gram spinazieblaadjes
- olijfolie en boter
- zout en peper
Zo maak je het klaar:
- Verwarm wat olie en boter in een pan. Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze gaar.
- Haal de filets uit de pan en zet opzij. Doe nog wat boter en olie in de pan en bak de paddenstoelen. Schep ze uit de pan en zet opzij. Laat de olie en boter in de pan.
- Verwarm de bouillon. Pers de knoflook, bak even aan in de pan met olie en boter en strooi er de bloem over. Roer los met een scheut bouillon. Voeg de rest van de bouillon toe, roer er de room door en laat kort inkoken tot een saus zonder klontjes. Voeg de parmezaan en de tijm- en dragonblaadjes toe en kruid met peper en zout.
- Snijd de spinazie in fijne repen en voeg ze toe, samen met de paddenstoelen en de kip. Laat even warm worden en dien op.
Extra: Roer fijngesneden dragonblaadjes en wat skyr door een frisse citroenmayonaise. Heerlijk met een overschotje koude kip op brood.