Aan te raden is het om sowieso een dubbel portie van deze kikkererwten te bereiden, want ze zijn heerlijk bij de borrel en veel gezonder dan een bak chips. Experimenteer naar hartelust met verschillende specerijen- en kruidencombinaties, of rasp er overgebleven knapperige groenten door. Luchtdicht blijft de tabouleh tot wel een week goed in de koelkast. En lekker snel te maken. Dit recept komt uit ‘Budget Vegan’ van Saskia Sidey. Enne….het vocht van de kikkererwten kun je prima gebruiken voor een vegan mousse of merengue ;).
Voor 2 personen heb je nodig:
- 400 gram (1 blik) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- 2 el olijfolie
- 1 el ras el hanout
- 200 gram couscous
- 1 el groentebouillon
- 1 onbespoten sinaasappel, schil fijn geraspt en de partjes losgesneden
- 1 wortel, geraspt of in julienne
- 1 komkommer, geraspt of in julienne
- ½ rode ui, gesnipperd
- 6 radijsje, dungesneden
- Grote handvol bladpeterselie, grofgehakt
- Grote hand koriander, grofgehakt
Zo maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor tot 190 °C.
- Dep de uitgelekte kikkererwten goed droog, verspreid ze gelijkmatig over een, met bakpapier beklede, bakplaat. Sprenkel de olie erover en bestrooi ze met de ras el hanout. Meng alles goed door elkaar. Rooster de kikkererwten 10 tot 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Meng intussen de couscous en het bouillonpoeder in een grote hittebestendige kom door elkaar tot alles goed gemengd is. Overgiet de couscous met kokend water, totdat het net bedekt is. Dek de kom vervolgens af met een bord of met vershoudfolie en laat de couscous 5 tot 8 minuten staan, of totdat de couscous alle vocht heeft opgenomen.
- Maak nu de tabouleh; roer de couscous los met een vork en roer er de geraspte sinaasappelschil, sinaasappelpartjes, wortel, komkommer, rode ui, radijs en de verse kruiden door.
- Garneer de salade met de knapperige kikkererwten en smullen maar…