Kikkererwten met kokos en aardappel

Een recept voor een heerlijke Indiase curry. Het lijkt nogal een lange ingrediëntenlijst maar mocht een van de specerijen niet in jouw voorraadkastje staan kun je die ‘gewoon’ laten zitten ;). Dit is 1 van de zeer smakelijke recepten uit ‘Het Kikkererwten Kookboek’ van Lucrees van Groningen en Marietje Bosma.

Dit heb je voor 6 personen nodig:

  • 250 gram gedroogde kikkererwten, geweekt
  • ghee of olie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • ½ tl venkelzaad
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 8 kerrieblaadjes
  • 1 groene peper, fijngehakt
  • 1 el verse gember, fijngehakt
  • 1 tl zout
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 85 gr geraspte kokos
  • 50 gr amandelen of pinda’s
  • 2 grote aardappels, geschild en in blokjes
  • neutrale olie
  • verse koriander
  • 2 citroenen

Zo maak je de curry:

  1. Kook de kikkererwten in ruim water ongeveer 30 minuten met een halve theelepel ghee of olie. Giet ze dan af en bewaar het kookvocht.
  2. Maak ze met een stamppot-stamper tot een iets grovere substantie.
  3. Verhit, terwijl de kikkererwten koken, olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg alle specerijen, kerrieblaadjes, de groene peper, de gember en het zout toe en fruit even op laag vuur.
  4. Voeg dan een beetje yoghurt toe terwijl je alles goed in beweging houdt. Roer er ongeveer 200 ml van het kookwater van de kikkererwten door zodat het een dikkige saus wordt. Voeg dan eerst kokos en noten toe en daarna de kikkererwten en laat nog een half uur sudderen terwijl je af en toe roert; er moet een dik-vloeibare saus ontstaan. Breng eventueel op smaak met zout.
  5. Verhit een goede laag olie in een pan met dikke bodem en frituur de aardappelblokjes tot ze gaar zijn.
  6. Doe het kikkererwtenmengsel in een serveerschaal en bestrooi met de blokjes aardappel en de verse koriander. Geef de citroen in schijfjes of partjes er los bij.

Klik op de afbeelding voor meer…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *