Cakejes voor jong en oud. Als je bij dit recept de kaneel weg laat krijg je een soort van vanillecakeje, ook erg lekker ;). Je kan ervoor kiezen om 10 kleine cupcakevormen te gebruiken of één grote (cake)vorm. Dit recept komt uit ‘Gezond zondigen en hartig genieten’ van Tartelies.
Dit heb je nodig:
- 150 gram amandelmeel
- 150 gram (glutenvrij) bakmeel
- 4 el kaneel
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 100 gram kokosbloesemsuiker
- 100 gram zonnebloemolie of kokosolie
- 6 el appelmoes
- 100 gram plantaardige melk
- 1 tl bicarbonaat
Zo maak je het klaar:
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
- Meng tot een smeuïg geheel, tot er geen klonters meel meer in zitten.
- Doe het mengsel in een grote cakevorm of in 10 kleine cupcakevormpjes.
- Zet 30 minuten (voor de cupcakes) of 45 minuten (voor de grote cake) in een voorverwarmde oven op 180 °C.
- Check of het gebak gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als er geen deeg aan blijft hangen zijn ze gaar.
- Je kunt de cake(s) afwerken met vegan karamelsaus en amandelschilfers. Om het geheel op te sieren kun je er nog eetbare bloemen op leggen, vioolblaadjes bijvoorbeeld.