Dit currygerecht met kip komt uit het kookboek ‘Curry’s’ van Sophie Matthys. De geur alleen al……
Voor 4 personen heb je nodig:
- 12 teentjes knoflook
- 1 ui
- Enkele takjes verse koriander
- 100 gram kokosschilfers
- 2½ cm gember
- 2½ el korianderzaad
- 1½ el komijnzaad
- 4 gedroogde rode chilipepers
- 6 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 250 gram cashewnoten
- 5 el olijfolie
- 1 volledige kip, zonder vel, in 8 stukken gesneden
Zo maak je het klaar:
- Pel de teentjes knoflook, snijd de ui fijn en hak de gember grof. Hak de verse koriander fijn.
- Roosters de kokos, knoflookteentjes, gember, korianderzaad, komijnzaad, chilipepers, kruidnagels en kaneel op een zacht vuurtje in een droge pan tot de aroma’s vrijkomen.
- Voeg 50 gram cashewnoten en de ui toe en rooster nog eens 10 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Mix dit mengsel in de blender met 1½ dl water tot een gladde pap.
- Mix 25 gram cashewnoten in de blender of in een hakmolentje samen met een scheutje water tot een gladde pasta.
- verhit de olie in een grote kookpot op middelhoog vuur, giet er het specerijenmengsel in en bak 10 minuten onder voortdurend roeren.
- Voeg de cashewnotenpasta toe en bak nog enkele minuten.
- Doe de kip erbij en bak enkele minuten terwijl je omschept.
- Giet er 6 dl warm water bij en laat de kip onder deksel nog 10 minuten sudderen.
- Voeg de rest van de cashewnoten toe, roer goed om en laat onder deksel minstens nog 35 minuten sudderen tot de kip gaar is.
- Werk af met fijngehakte koriander en… eet smakelijk.