Hummusvariaties

Hummus of humus (ook wel hoemoes of hoummoes) is een puree met als basis peulvruchten en enkele andere ingrediënten. Met hummus kun je veel variaties maken. Probeer vooral zelf jouw favoriete smaken uit en maak jouw unieke hummus. Omdat het een enorme bron van eiwitten is, past het in een gezond eetpatroon. En is het uitermate geschikt voor vega en vegan.

  1. Kies je peulvruchten en doe die met de basisingrediënten in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en maal het tot een gladde massa. Proef en breng het eventueel op smaak met peper en zout.
  2. Wil je een andere variant maken? Voeg dan de extra ingrediënten toe aan de keukenmachine en blend het opnieuw.

De basis:

  • 200 gram peulvruchten, gekookt (bijvoorbeeld: kikkererwten, doperwten, zwarte bonen, linzen)
  • 3 el olijfolie
  • Sap van een halve biologische citroen
  • Teentje knoflook
  • 1 tl komijnzaad, gemalen
  • 1 el tahin
  • Zout en peper

Variaties:

Deze voeg je pas toe nadat je de basis gemaakt hebt.

Rodebietenhummus:

  • 1 rode biet, gekookt en in blokjes
  • 1 tl frambozenazijn

Wortelhummus:

  • 1 winterpeen, in blokjes en 10-15 minuten geroerbakt
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 el olijfolie

Tomatenhummus:

  • 5 zongedroogde tomaten

Tip: Hummus is niet alleen lekker op brood of bij een salade, maar ook heel handig om mee te nemen en je favoriete groentesticks in de te dippen als snack tussendoor.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *