Hulk eitjes (Groene ei nestjes)

Wil je eens iets anders doen met jouw eitje bij het ontbijt…… maak dan eens lekkere luchtige groene ei nestjes. Of voor de kinderen…Hulk eitjes 🙂 

Dit is een (H)eerlijk recept uit het infokookboek “De gezonde Bourgondiër” van Jacinta Bokma.

Wat je nodig hebt voor vier personen:

  • 4 eieren
  • snufje keukenzout
  • snuf uienpoeder
  • vierseizoenenpeper
  • 1 theelepel spirulinapoeder*

Zo bak je ze mooi groen:

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden
  2. Scheid de eiwitten van de dooiers door de eiwitten in een grote kom te verzamelen. Verdeel de dooiers ieder apart voorzichtig over vier kommetjes
  3. Klop de eiwitten in twee minuten luchtig en breng het op smaak met zout, uienpoeder, peper en spirulina. Klop het nog even goed door
  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel het stijf geslagen eiwit in hoopjes en maak met de bolle kant van een eetlepel in ieder ‘nestje’ een holletje
  5. Bak ze acht minuten. Leg dan in elk holletje voorzichtig een dooier en voeg een snufje zout toe. Bak het geheel nog eens acht minuten

* Spirulina is in poeder of tabletvorm verkrijgbaar bij de betere drogist of natuurwinkel. Het is een blauwgroene microalg die wij gewoon kunnen eten. Spirulina is een vitamine- en energiebommetje. Het bevat maar liefst 11 vitaminen en 18 aminozuren en is een bron van eiwitten en daardoor supergoed te gebruiken in vegetarische en veganistische gerechten.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *