Wil je eens iets anders doen met jouw eitje bij het ontbijt…… maak dan eens lekkere luchtige groene ei nestjes. Of voor de kinderen…Hulk eitjes 🙂
Dit is een (H)eerlijk recept uit het infokookboek “De gezonde Bourgondiër” van Jacinta Bokma.
Wat je nodig hebt voor vier personen:
- 4 eieren
- snufje keukenzout
- snuf uienpoeder
- vierseizoenenpeper
- 1 theelepel spirulinapoeder*
Zo bak je ze mooi groen:
- Verwarm de oven voor op 225 graden
- Scheid de eiwitten van de dooiers door de eiwitten in een grote kom te verzamelen. Verdeel de dooiers ieder apart voorzichtig over vier kommetjes
- Klop de eiwitten in twee minuten luchtig en breng het op smaak met zout, uienpoeder, peper en spirulina. Klop het nog even goed door
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel het stijf geslagen eiwit in hoopjes en maak met de bolle kant van een eetlepel in ieder ‘nestje’ een holletje
- Bak ze acht minuten. Leg dan in elk holletje voorzichtig een dooier en voeg een snufje zout toe. Bak het geheel nog eens acht minuten
* Spirulina is in poeder of tabletvorm verkrijgbaar bij de betere drogist of natuurwinkel. Het is een blauwgroene microalg die wij gewoon kunnen eten. Spirulina is een vitamine- en energiebommetje. Het bevat maar liefst 11 vitaminen en 18 aminozuren en is een bron van eiwitten en daardoor supergoed te gebruiken in vegetarische en veganistische gerechten.